Lina Gorgis blir ny VD för Tida Byggpartner!

05.01.2022

Vi är jätteglada och stolta att kunna presentera en ny VD lagom till starten av det nya året. Vi vill bibehålla vår positiva utveckling som bolag. Vi vill också hitta nya affärer och vi vill kunna attrahera morgondagens arbetskraft. Därför tillsätter vi ett nytt ledarskap inom Tida! 

Vår nuvarande VD kommer axla en ny roll inom bolaget med inriktning mot marknad och försäljning.

Vi ställde några frågor till Lina inför hennes nya utmaning.

Vem är du och vad har du för intressen?
- Jag är en person som ger 100% i mina åtaganden och jag skulle beskriva mig själv som rak, tydlig och rättvis. Privat är jag tvåbarnsmamma med ett sinne för humor och nära till skratt. Mitt skånska hjärta slår för hälsa och träning, god mat och naturupplevelser. Mina intressen är att driva, utveckla och förfina processer och skapa förutsättningar för andra människor. Jag gillar problemlösning och antar gärna en utmaning.

Varför valde du att anta utmaningen att bli VD på Tida Byggpartner?
- Tida Byggpartner har otrolig potential både i humankapitalet och marknadsmöjligheter. Det skapar goda förutsättningar för tillväxt och ökad omsättning. För mig är detta en spännande utmaning som jag helt enkelt inte kunde tacka nej till!

Hur ser du på rollen och vad kommer du bidra med i det korta och långa perspektivet? - Rollen som VD kommer att vara utvecklande både för mig personligen, men naturligtvis även för företaget. Jag tror att marknaden är redo för vårt koncept med delad entreprenad och fördelen med att komma in i detta läge är att vi tillsammans kan växla upp och ta fler marknadsandelar.

På kort och lång sikt kommer jag att vara ett stöd för mina medarbetare och jobba med ett närvarande ledarskap. Människor som mår bra, gör bra ifrån sig!

I min kompetens-portfölj hittar man bland annat kunskap om organisationsfrågor, kompetensförsörjning och rekrytering, något som kommer att bli viktiga pusselbitar då vi i ett långsiktigt perspektiv ämnar växa och bli flera.

Vad tycker du fungerar bra och vad tycker du fungerar mindre bra i byggbranschen?Jag anser att arbetsmiljö är och ska fortsatt vara det centrala i varje arbetsmoment man tar sig för i byggbranschen. Det är en tung del att driva och utmanande för många i produktion eftersom att den är omfattande och genomsyrande i allas vardag. Vi måste fortsätta arbeta proaktivt och förebyggande med dessa frågor för att aktualisera och belysa problem/förbättringsområden som vi står inför i vardagen. Det arbetet blir man aldrig färdig med!

Vad tror du om Tidas möjligheter att ställa om branschen så att fler projekt genomförs med delad entreprenad? Kundnöjdheten i dagsläget är hög hos Tida Byggpartner. Möjligheten med delad entreprenad är en fördel för beställaren eftersom att processen blir mer flexibel och vi kan bemöta förändringar under resans gång på ett positivt sätt - utan att det ger någon merkostnad för beställaren. Vi bygger kostnadseffektivt!

Nöjda kunder ger fler affärsmöjligheter för Tida och vi är givetvis måna om vårt varumärke. Det är sant som dom säger, "good news travels fast" och med det sagt kommer Tida att vara det naturliga valet för kunden inom en väldigt snar framtid. Byggbranschen är i förändring och vi har hittat en metod som motsvarar förväntningarna utan att kompromissa med kvalitet eller säkerhet.

Och vad krävs av Tida för att vi ska vara förstavalet vid delad entreprenad?
- Vi har en stark värdegrund på Tida och den hjälper oss att attrahera nya stjärnor till företaget. Men det mest primära är att vi har kompetenta medarbetare som vi fortsätter att utveckla och utmana inom sina ansvarsområden. Den andra delen är att vi är lyhörda för vad beställaren önskar. Det bidrar till att vi kan utveckla våra metoder och tillvägagångssätt löpande, varför vi hittar lösningar som är okonventionella och främjar fritänkande. Det är roligt att jobba hos oss!

När du ser på din nya roll - vad engagerar dig mest?
- Jag ser framtid, möjligheter och positiv anda! Det är svårt att välja ett område framför ett annat i en komplex roll som VD. Det är människorna som gör företaget och det ska bli så spännande att skapa möjligheter och förutsättningar för medarbetare, beställare och partners i projekten. Mitt engagemang vet inga gränser och ni kommer få se mer av oss på Tida! 

Lina tillträder rollen som VD 10/1 2022 - Varmt Välkommen!