Hejsan Viktor

15.06.2022

Det har blivit dags för oss att presenter den sista i raden av våra befintliga medarbetare. Denna gång ska ni få bekanta er med vår produktionsledare, Viktor Gustafsson, en av Tidas grundare.

Hej Viktor! Man sparar det bästa till sist, är det inte så....?
- Ja eller hur , haha. Nej skämt o sido... För mig är så är "laget" viktigare än "jaget". Jag tror att man lyckas bäst genom att samverka och vara lyhörd för varandras erfarenheter och tillsammans skapa rätt förutsättningar för att lyckas.

Berätta lite om dig själv och vad du har för bakgrund.
- Jag är 41 år och uppvuxen i västernärke i lilla idyllen Vekhyttan där jag nu också bor med min fantastiska sambo och våra tre underbara barn. Vi har sedan 2008 renoverat och fixat med hus och trädgård som har anor från 1850-talet. Vi har ständigt något projekt som pågår. Just nu är det fokus på gamla hönshuset som ska förvandlas till ett orangeri.

Jag är också lite av en fotbollsnörd, jag är tränare för en av döttrarnas fotbollslag och ser gärna på en Premier League-match när jag kan. 

2005 tog jag examen från byggingenjörsprogrammet och påbörjade min yrkesbana på mark och anläggningssidan där jag jobbade något år innan jag fick jobb som arbetsledare inom husproduktion. Totalt så blev det 15 år som arbetsledare/platschef/projektchef inom två av branschens stora aktörer innan vår resa med Tida startade.

Du är ju en av Tidas grundare. Din roll är Produktionsledare, med ansvar för processer och rutiner inom produktionen. Vad innebär det, lite mer konkret?
- Som Produktionsledare äger jag samordningsansvaret på byggarbetsplatsen och ansvarar för projektets arbetsmiljö som alltid står högst på prioriteringslistan. Stor del av tiden går också åt till planering och då är det fokus på den långsiktiga planeringen för att ge varje entreprenad rätt förutsättning för att lyckas. När det kommer till våra processer och rutiner så har jag upprättat en hel del mallar och rutiner för att effektivisera vårat arbete i produktionen. Jag är lite allergisk mot att byggbranschen lyckas göra om samma fel om och om igen... Därför ligger arbetet med erfarenhetsåterföring och ständiga förbättringar mig varmt om hjärtat 💙

Är det rätt att påstå att du är lite av en nörd vad gäller processer och rutiner? Är du lika strukturerad privat?
- Haha ja du... Skulle du fråga min kära sambo så skulle hon nog påstå att jag inte har någon ordning alls. I alla fall på saker och verktyg... Detsamma gäller nog om du skulle komma förbi och se mitt skrivbord. Så svaret är nog nej...

När ni startade Tida hade du säkerligen en vision om hur du ville att Tida skulle se ut både som varumärke utåt men även internt så som företagskultur . Såhär 2,5 år efter starten, lever verkligheten upp till din vision?
- Tiden har verkligen flugit fram, redan har 2,5 år gått! Jag måste säga att jag är stolt över vad vi på Tida byggt upp under dessa 2,5 år. Vi har gemensamt med alla medarbetare skapat vår värdegrund och har en mycket välmående grupp individer inom bolaget, flera olika kunder och bra samarbetspartners. Jag måste säga att jag inte kunde drömma om en sådan utveckling på så kort tid! 

Vad är det som gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet på dagarna?
- Först och främst är det ju kollegorna inom Tida som gör dagarna roliga. Vi är ett skönt gäng som bjuder på oss själva! Många skratt blir det.

Ute i produktionen trivs jag väldigt bra med att det är så varierande dagar, att man träffar många olika människor som alla bidrar i projektet. När byggprocessen flyter på som jag planerat och man ser vilket resultat det ger så är det riktigt skoj!

Nu till det som alla vill veta, Viktor. Berätta någon oväntat om dig själv som inte alla känner till.  - Som jag nämnde så är jag ju lite av en fotbollsnörd och jag var en gång en relativt lovande fotbollstalang! 1996 vara jag uttagen i Örebro läns distriktslag och deltog på Elitpojklägret där bland annat ÖSK-profilen Axel Kjell var lagkompis. Man kan ju säga att våra fotbollskarriärer tog lite olika riktningar efter det.

Tack Viktor!

Nu kör vi, full fart mot semestern!