Hejsan Magnus!

18.02.2022


Vid årsskiftet 21/22 valde du att lämna din roll som VD för Tida. Kan du berätta lite kring det beslutet?
- Jag tog det beslutet för att jag ville få in ett nytt ledarskap i Tida. Kände att mitt engagemang och driv att vara chef saknades och hade saknats under en tid. Men framförallt tog jag beslutet för min egen skull. Jag vill göra något nytt. 

Du försvinner ju inte från Tida utan finns i högsta grad kvar i kärnverksamheten, men nu inom segmentet Marknad och Försäljning. Berätta, vad innebär det för Tida?
- Det innebär att Tida kan bearbeta marknaden och promota delad entreprenad med ett helt annat fokus. Det behövs eftersom jobben inte kommer av sig självt med delad entreprenad, utbudet idag är klart mindre för Tida än för entreprenadbolagen. Tida behöver någon som jobbar långsiktigt med befintliga och nya kommande kunder.

Vi på Tida arbetar ju efter mottot "Lite annorlunda, lite bättre". Kan du kort beskriva vad du anser att vi gör för att vara just lite annorlunda och lite bättre?
- Det är inte automatiskt så att annorlunda gör att det blir bättre eller att bättre gör att det är annorlunda utan det är mer som en utmanande inställning. Varje vecka ställer vi oss frågan om vi gjort något som är lite annorlunda, lite bättre? Det ska långsiktigt göra att våra kunder upplever oss just så. Vi vill inte vara som alla andra. Om vi lyckas är upp till våra kunder att avgöra.

En nyfiken fråga, vad är det som får dig att tycka att det är roligt att gå till jobbet?
- Det kan vara en möjlighet till en ny affär. En inbokad Padelmatch på lunchen eller ett trevligt och bra möte. För mig behöver inte allt alltid vara effektivt utan mer att jag har del av någonting där jag har en känsla av att människor mår bra. Sen behöver jag frihet och att det händer nya saker, annars tenderar jag att tröttna ganska snabbt.

Innan vi avrundar, kan du inte berätta något om dig själv som kanske inte alla känner till?
- Så här ganska mycket i efterhand så var det rätt kul att få spela fotboll i England och få möjlighet att lyfta ligacup bucklan på Villa Park, även om jag inte bidrog till själva vinsten. ⚽🏆