Hejsan Hans!

25.05.2022

Idag ska ni få bekanta er med Hans Espinoza som är en av grundarna till Tida Byggpartner. Han har rollen som Projektledare med inriktning inköp. 


Hej Hans Gustavo Espinoza Camacho! Eller vad säger du, ska vi helt enkelt säga Hasse, för enkelhetens skull? - Hej skulle uppskatta om ni börjar kalla mig för Camacho. Lite annorlunda och lite bättre . Hasse har funkat rätt bra i drygt 40 år nu. Jag har iof aldrig förstått varför man döper sitt barn till ett namn man inte kan uttala. Mamma säger Chansito. 

Berätta lite om dig själv, din bakgrund och din roll på Tida.
- Jag är en obalanserad och ostrukturerad Bolivian som är gift med en balanserad och strukturerad Svensk, vilket har resulterat i en modern kärnfamilj med två döttrar som är orimligt vita för att vara mina barn och tre grabbar som är chokladbruna i hyn och som jag lyckats lura i att kalla mig för pappa. På Tida är mina arbetsuppgifter allt från att servera kaffe med mjölk på kontoret till att sitta med på strategidagar för att driva bolaget framåt. Det passar mig, jag sätter ingen prestige i vad jag gör, bara vi gör det tillsammans och har kul på vägen. Ok lite prestige i att resultatet blir bra iof.

Du är ju en av grundarna till Tida Byggpartner. Berätta lite om din tanke och vision inför att starta Tida. - Jag är skolad i ett jordnära, utvecklande, personligt och pålitligt företag som med tiden blev för komplicerat och tappade sin identitet. Jag ville lägga fokus på Förtroendet, att vara Engagerad, jobba med Kompetenta människor, baserat på Glädje. Att gnälla och tro att man ska anpassa verksamhetsledningssystem och policy på ett rikstäckande bolag för min skull kändes som en kittlande tanke men rätt osannolikt. Möjligheten att få jobba och driva företaget med Jakob, Magnus, Viktor och Aram var såklart en faktor som blev avgörande. Att sedan få möjligheten att vara med och bestämma vilka man ska driva Tida framåt med är magiskt, man lever drömmen. 

Nu har det gått drygt 2,5 år sedan starten. Känns det som verkligheten lirar med visionen du/ni hade vid uppstart? - I stort har visionen blivit uppfyllda mål. Vilket är smått osannolikt, tack vare medarbetarna, leverantörer/entreprenörer och beställare som tror på oss. Men den största skillnaden är att jag inte är stämd på 22.4 miljoner längre 

Vad är det som får dig att tycka det är roligt att gå till jobbet om dagarna?
- Just nu är det att se Madde frustrerad när texter inte är vänstercentrerade. Utöver det är det att bidra till gemenskapen och att utveckla Tida. 

Vi som känner dig vet ju att du är en man med många kvalitéer. Kan du inte dela med dig av något som kanske inte alla känner till om dig?
- Jag och kungen (Carl Gustav XVI) har några fina stunder tillsammans, första gången var på ett fullsatt Hjalmarbergmanteatern i Örebro, då jag spelade panflöjt för honom, jag var nyss fyllda 10 år. Andra gången gjorde jag en beriden högvakt som troppchef, iklädd i en "smurfdräkt" när CG-XVI fyllde 55år efter det tog våra liv skilda vägar