Hej Jakob!

16.03.2022

Dags att få presentera Jakob Barton, projektledare och en av Tidas grundare.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund.
- Jag är en småbarnsfar till mina två grabbar Alfred (4) och Svante (2), bosatt med fru, barn och hund i Lanna strax utanför Örebro. Utöver det så jobbar jag som projektledare här på Tida, en spännande utmaning som har sysselsatt mig i snart 2,5 år. I grunden är jag utbildad byggingenjör, som haft några lärorika år på två rikstäckande byggbolag i både Örebro och Stockholm. Jag tycker om att se möjligheter och lösningar i allt, säger som Alfred och Svantes favoriter Paw Patrol "Inget jobb är för stort, ingen utmaning är för liten". 

Du är ju en av grundarna och delägarna till Tida Byggpartner. Vad va det som lockade med att starta eget bolag.

- Jag har alltid drivits av tanken att göra något eget och få vara med att påverka de besluts som tas och den framtid som skapas. Tanken om att göra något utanför en traditionell anställning har funnits inom mig sedan barnsben. När möjligheten dök upp att skapa något tillsammans med mina fantastiska kollegor kunde jag inte säga nej.

Tidas tag line är ju "Lite annorlunda, Lite bättre". Vad innebär det för dig?
- Jag som person drivs av utmaningar och idéer om att alltid försöka överträffa det andra anser vara svårt eller omöjligt. Under den tid vi nu bedrivit vår verksamhet har vi gemensamt gång på gång bevisat att ingenting är omöjligt och någonstans i denna grund föll vår tag line mig i smaken.

Du är ju en glad och positiv person som sprider en härlig energi till din omgivning! Men antar att det inte alltid är så? Vad ska hända för din stubin ska brinna av?
- Haha!! Jag brinna av, det händer väl aldrig? Jo då, ibland får det vara nog och egentligen blir jag nog bara arg vid ett par tillfällen. Förbrukar någon mitt förtroende och ljuger så har det hänt att jag blivit arg, än värre om något utrycker sig hänsynslöst utan respekt för sin omgivning. Att stå för det man säger och se alla människors lika värde är viktigt för mig.

Sist men inte minst, nu är vi ju alla nyfikna på att få höra något om dig som kanske inte alla känner till. Berätta!
- Stycket Humoresque av den tjeckiska kompositören Antonin Dvorak lärde jag mig som 13 åring på fiol. Med lite uppvärmning och tålamod så kan jag fortfarande spela stycket utantill.